Jõgeval toimub uus häältelugemine järgmisel esmaspäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

Jõgeva linna valimiskomisjon korraldab vabariigi valimiskomisjoni ettekirjutuse kohaselt kohalikel valimistel antud häälte uue ülelugemise järgmise nädala esmaspäeval.

Jõgeva linna valimiskomisjoni esimees Rein Traks ütles BNSile, et linna hääletamissedelite uus ülelugemine toimub 2. novembril kell 13.

Vabariigi valimiskomisjon rahuldas eile Keskerakonna esindaja Aare Olgo kaebuse ning tegi linna valimiskomisjonile ettekirjutuse lugeda kahtluste hajutamiseks veel kord üle kõik linnas antud hääled.

Olgo sõnul ei olnud parteide volitatud esindajad eelmise häälte ülelugemise ajast teadlikud, sest kuigi linna valimiskomisjon oli võtnud endale eelnevalt kohustuse neid kellaaja muudatustest telefoni teel teavitada, seda ei tehtud.

Valimiste keskkomisjon nõustus, et Jõgeva valimiskomisjon pidanuks uuest häältelugemise ajast volitatud esindajaid teavitama, ning leidis, et nende puudumine võib tekitada hääletamistulemuste õigsuse kohta kahtlusi ka seetõttu, et jaoskonnakomisjonis jäeti esialgselt kodus hääletanute hääled arvestamata.

Senistel andmetel sai Reformierakond 18. oktoobri valimistel Jõgeva linnavolikogus kaheksa, Keskerakond viis ning Isamaa ja Res Publica Liit ja Rahvaliit kumbki kolm kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles