Viljandi volikogu asus taas juhtima Tarmo Loodus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Loodus
Tarmo Loodus Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi uus linnavolikogu valis täna õhtul oma esimesel istungil volikogu esimeheks tagasi Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esitatud kandidaadi Tarmo Looduse.

27-liikmelises volikogus oli kohal 24 poliitikut, ainsa kandidaadi Looduse poolt hääletas 23 volinikku, teatas Viljandi linnavalitsuse pressiesindaja.

Tarmo Loodus juhtis ka Viljandi linnavolikogu eelmise koosseisu tööd, aastatel 1996-1999 oli ta Viljandi linnapea.

Viljandi linnavolikogu aseesimeheks sai 23 poolthäälega Keskerakonda kuuluv Karl Õmblus.

Täna lõuna ajal kirjutasid Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ja Keskerakonna Viljandi juhid alla koalitsioonilepingule, mille alusel Viljandis ühiselt tegutseda aastatel 2009-2013.

Viljandi linnavalitsuse teatel on koalitsiooni järgmise nelja aasta prioriteedid linna kõnniteed ja tänavad, korras Viljandi linna järve rand, matkarada ja teised puhkepaigad.

Laiendada on kavas kergliiklusteede võrku, korrastada olemasolevaid ja paigaldada uusi mänguväljakuid, renoveerida kultuurimaja, muusikakool, lauluväljak ja Midrimaa lasteaed ning lõpule kavatsetakse viia tänavu juba alustatud hooldekodu uuendamine.

Tähelepanu pööratakse konkurentsivõimelise hariduse andmisele, suuremate kultuuri- ja spordiettevõtmiste, kodanike algatuste ja loomeinimeste tegevuse toetamisele ning ettevõtluse edendamiseks paremate võimaluste loomisele.

Viljandi reformierakondlasest linnapea Kalle Jentsi sõnul saab Reformierakond leppe järgi linnapea, IRL volikogu esimehe ja ühe abilinnapea ning Keskerakond volikogu aseesimehe ja teise abilinnapea koha.

Viljandi 27-liikmelises volikogus on Reformierakonnal 11, Isamaa ja Res Publica Liidul viis ning Keskerakonnal neli kohta. Opositsiooni jääv valimisliit Kodune Viljandi võttis valimistel seitse mandaati.

Viljandi linna valimiskomisjon peatas täna Keskerakonna nimekirjas linnavolikogu liikmeks registreeritud Helmut Hallemaa volitused tema avalduse alusel, tema asendusliikmeks määrati Karl Õmblus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles