Reformierakond tõusis populaarseimaks parteiks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna õhupall.
Reformierakonna õhupall. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ehkki enamasti suureneb valimiste järel toetus valimised võitnud erakonnale, kaotas oktoobris Keskerakond populaarseima partei koha Reformierakonnale, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Reformierakonnale 31 protsenti vastanutest, mis on kolme protsendipunkti võrra enam kui septembris, Keskerakonda toetas 30 protsenti vastanutest, mis on aga nelja protsendipunkti võrra vähem kui kuu varasemas küsitluses, vahendas ERR Uudised.

Erinevalt riigikogu valimistest saavad kohalikest valimistest osa võtta ka alalised mittekodanikud, kelle seas on toetus just Keskerakonnale väga kõrge. Emori analüütiku Aivar Voogi sõnul osales kohalikel valimistel vähemalt 20 protsendi ulatuses mittekodanikke, kellest absoluutne enamus hääletas Keskerakonna kandidaatide poolt.

Kuu varasemaga võrreldes kasvatas toetust ka Isamaa Ja Res Publica Liit, keda toetas 17 protsenti vastanutest ehk 3 protsendipunkti võrra enam kui septembris, sotside toetus langes septembrikuu 14 protsendilt oktoobris 12 protsendile, Rohelisi toetas seitse ja Rahvaliitu kolm protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles