Ida-Viru rahvaliitlased alustaksid parteidega konsultatsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli
Karel Rüütli Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahvaliidu Ida-Viru maakonnaühendus avaldas laupäeval toetust ettepanekule moodustada erakonna volikogul delegatsioon, kes alustaks teiste erakondadega võimaliku ühinemise asjus konsultatsioone.

Rahvaliidu esimehe Karel Rüütli sõnul leidis maakonnaühendus, et neil on Ida-Virumaal iseseisva erakonnana jätkamiseks piisavalt jõudu. Samas toetasid nad tema sõnul ka ettepanekut moodustada 9. novembril koguneval erakonna volikogul konsultatsioonide pidamiseks delegatsioon.

Rüütli põhjendas seda vajadusega täpsustada teiste erakondade ettepanekuid ja selgitada, kas ja kuidas saaksid nad üheskoos poliitilist olukorda muuta. «Keskerakond on saatnud meile ametliku ettepaneku alustada ühinemiskõnelusi ning ka rohelised on andnud teada, et nad on valmis konsultatsioone pidama,» ütles Rüütli laupäeval BNSile ja lisas, et samuti on Rahvaliit valmis konsultatsioonideks Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Ida-Viru maakonnaühenduse konverents pakkus laupäeval välja ka oma kandidaadid erakonna esimehe ja aseesimeeste kohale. Esimehena toetas organisatsioon Karel Rüütlit ning aseesimeestena Jaanus Männikut, Kajar Lemberit, Ene Tombergi ja Ester Tuiksood. Rahvaliit valib erakonnale juhid 5. detsembril toimuval kongressil.

Rahvaliidu juhatus pakkus neljapäeval erakonna maakonnaorganisatsioonidele arutamiseks kolm ettepanekut: jätkata iseseisva erakonnana, võtta vastu Keskerakonna ühinemisettepanek või asuda koondama Eesti poliitikamaastiku vasaktsentristlikku tiiba ning ühineda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Eestimaa Rohelistega.

Sotsiaaldemokraatide ja rohelistega ühinemiseks tegid ettepaneku Jaak Allik, Tiit Tammsaar, Jaanus Männik ja Jaan Õunapuu, kuid seda toetab ka erakonna endine esimees Jaanus Marrandi.

Rahvaliidu maakonnaorganisatsioonid peavad erakonna tuleviku osas seisukoha võtma enne 9. novembrit, mil küsimust koguneb arutama erakonna volikogu. Volikogu pädevuses on moodustada vajadusel delegatsioon nii konsultatsioonide kui ametlike läbirääkimiste alustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles