Rahva teenrid: rohelised ei hinda olukorda realistlikult

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste kodulehe fragment.
Roheliste kodulehe fragment. Foto: www.erakond.ee

Vikerraadio saates Rahva teenrid leidsid ajakirjanikud, et rohelised peavad enne riigikogu valimisi tõsiselt järele mõtlema ja leidma endale uue suuna.

«Rohelised on tüübid, kellest ma tõesti aru ei saa,» ütles ajakirjanik Aarne Rannamäe Vikerraadio saates «Rahva teenrid». «Nende jutt, et meie oleme ausad, meie ei kasuta peibutusparte, meil on toetajad välismaal jne, on tore, aus ja hea, aga selle jutuga pole järgmiste valimiste kontekstis midagi peale hakata,» tõdes Rannamäe.

1,1 protsendiline toetus kohalike omavalitsuste volikogude valimistel näitab Rannamäe sõnul selgelt, et viimastel riigikogu valimistel saadud kuueprotsendiline toetus jääb unistuseks.

«Rohelised on eestkõneleja Marek Strandbergi suu läbi juba teatanud, et nemad ei ühine kellegagi, sest neile pole seda vaja,» rääkis Rannamäe. «Kui neile pole seda vaja, siis pole valijatele ka neid võib-olla vaja.»

«Ka mul on tunne, et rohelised, ei hinda praegu olukorda realistlikult,» ütles saate skülas olnud ajakirjanik Heidit Kaio. «Rohelistel on vaja ideede viimist inimesteni ja nende selgitamist.»

Teine saatekülaline ajakirjanik Peeter Kaldre tõdes, et roheliste erkaonna häda on manetina hääli püüdvate tuntud nägude puudumine.

«Mõnikord jääbki mulje, et rohelised ongi Marek Strandberg, sest teiste häält ei ole lihtsalt kuulda,» nõustus Aarne Rannamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles