Viimsi vallas jätkab senine koalitsioon

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi vallavanem Haldo Oravas.
Viimsi vallavanem Haldo Oravas. Foto: Peeter Langovits

Viimsis vallas kirjutasid täna koalitsioonilepingule alla kaks enim hääli saanud osapoolt: erakond Isamaa ja Res Publica Liit ning valimisliit Viimsi Ettevõtjate Liit.


IRL ning Viimsi Ettevõtjate Liit on Viimsis võimul olnud juba neli aastat, eelmistest kohalikest valimistest saadik.

«Meie käsitleme valijate eelistusi kui usaldusavaldust ja tunnustust tehtule. IRLi toetas valimistel 28,9 protsenti ning Viimsi Ettevõtjate Liitu 19,3 protsenti valijatest - seetõttu alustati koalitsiooniläbirääkimisi nende kahe osapoole vahel. Tänaseks on koalitsioonilepe sõlmitud. Keda veel tulevikus koalitsiooni kaasata, on läbirääkimiste küsimus ning selgub lähinädalal,» Viimsi vallavanem Haldo Oravas.

Eelmisel pühapäeval toimunud kohalikud valimised võitis Viimsi vallas Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), mida toetas 2441 inimest ehk 28,9 protsenti hääletanutest. Valimisliitu Viimsi Ettevõtjate Liit toetas 19,31 protsenti, Reformierakonda 18,49 protsenti, valimisliitu Kodanikeühendus Meie Viimsi 14,84 protsenti, Keskerakonda 8,03 protsenti ja sotsiaaldemokraate 7,34 protsenti hääletanutest. Nii saab 21-kohalises vallavolikogus IRL seitse, Viimsi Ettevõtjate Liit neli, Reformierakond neli, Kodanikeühendus Meie Viimsi kolm, Keskerakond kaks ja sotsid ühe mandaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles