Lootsmann vaidlustab oma ametist vabastamise

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värner Lootsmann.
Värner Lootsmann. Foto: Peeter Langovits

Valitsuse poolt eile Harju maavanema ametist vabastatud Värner Lootsmann kavatseb selle kohtus vaidlustada, sest peab otsust puhtalt poliitiliseks ja seal olevaid etteheiteid tema suunas otsituteks.

«Olen enam kui kindel, et vaidlustan selle (ametist vabastamise otsuse),» ütles keskerakondlane Lootsmann täna Postimees.ee`le. «Millal ja kuidas täpselt ma seda teen, otsustan järgmisel nädalal.»

Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) poliitikutest koosnev vabariigi valitsus otsustas eile regionaalmiister Siim Kiisleri (IRL) ettepanekul mehe ametist vabastada. Kiisler viitas koostöö mittelaabumisele ning tal oli Lootsmannile ridamisi etteheiteid.

Lootsmanni hinnangul oli valitsuse soov temast kui valitsusparteidesse mittekuuluvast inimesest, lahti saada.

«See otsuse põhjendus on nii absurdne, et ma ei ole tükk aega sellist absurdsust näinud,» lausus ta. «Kui kirjutatakse seda, et kui on oma arvamus, et siis see näitab koostöö mittelaabumist. Ehk, et kui oma arvamust ei oleks, siis võiks koostööd jätkata.»

Kiisler pidas kõige suuremaks rikkumiseks Lootsmanni ja Harju maavalitsuse tegevuses seda, et maavalitsus kasutab kahte politsei poolt konfiskeeritud autot.

Seejuures oli üks neist, varem narkodiilerile kuulunud luksusmaastur Mitsubishi Pajero, Lootsmanni käes ka sel ajal, kui ta oli puusaoperatsiooni tõttu haiguslehel. Kiisleri sõnul asus Lootsmann konfiskeeritud autode kasutamist kaitsma, kuid ministri hinnangul nõuab seadus, et maavalitsus konfiskeeritud vara maha müüks.

Ühe võimaliku uue Harju maavanema kandidaadina on seni välja käidud reformierakondlasest riigikogulane Ülle Rajasalu, kes eile ka kinnitas, et temaga on selle ameti osas räägitud, kuid mingit otsest pakkumist tehtud ei ole.

2006. aastal Reformieakonna ja Keskerakonna valitsusliidu poolt viieks aastaks maavanemaks pandud Lootsmann ütles täna, et ta on «enam kui sada protsenti kindel, et uus Harju maavanem on reformierakondlane»,

Kiisler märkis eile, et ta ei ole veel uut maavanema kandidaati välja valinud. Ministri sõnul pole sellega ka kiire, sest maavanema uus kandidaat peab saama hinnangu ka Harjumaa omavalitsuste esindajatelt, kuid kuna kohalikud valimised on alles toimunud, siis ei pruugi neid esindajaid veel igal pool valitud olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles