Kivimägi kavatseb Pärnu valitsemiskulusid kärpida

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim hääli kogus Pärnus Toomas Kivimägi.
Enim hääli kogus Pärnus Toomas Kivimägi. Foto: Urmas Luik

Pärnu tulevane linnapea Toomas Kivimägi rääkis ETV saates «Kahekõne», et tema esimeseks ülesandeks saab linna 2010. aasta eelarve tasakaalu saamine. Ühtlasi lubas ta vähendada valitsemiskulusid 20 protsenti.

«Pärnu ainus pääsetee on, et õigusaktid ei võimalda Pärnul pankrotti minna,» rääkis Kivimägi. «2010. aasta eelarve peab olema tasakaalus. Puudujääk on suurem kui arvati - 150 miljonit krooni ning see auk tuleb katta.»

Samas ohjeldamatuks linnavara müümiseks Pärnus ei lähe.

«Minu arvates oleks vastutustundetu näiteks taaskusravikeskust Estonia ja Pärnu Vett müüa, sest see oleks raha raiskamine,» viitas senine Pärnu maavanem ootustele, et nende hind lähiaastatel kasvab. «Linnavara on plaanis müüa vaid 30 miljoni krooni jagu.»

Kokku tahab Kivimägi hoida hoopis valitsemiskulude arvelt.

«Platsi puhastamise mõtet ei ole, aga linnavalitsuse ametkonnas vahetusi tuleb. Mujal on valitsemiskulusid vähendanud, nüüd tuleb ka Pärnus seda teha,» rääkis Kivimägi ning teatas, et ka tema töötasu saab olema väiksem kui senisel linnapeal Mart Viisitammel.

Kivimägi rääkis, et 2011. aastal riigikogusse ta kandideerida ei kavatse. «Ma ei taha Pärnust ära minna,» põhjendas ta. «Minu tase on Pärnu ja ma ei taha üle oma varju hüpata.»

Täna ametist vabastatud Harju maavanemast Värner Lootsmannist rääkides ütles Kivimägi, et maakonna jaoks see probleeme ei tekita. Pigem vastupidi.

«Maakonnale pole kasulik, kui koostöö pole hea. On selge, et kuulumises sellesse erakonda, mis on Toompeal võimul või alternatiivina üldse mitte kuulumises erakonda on kindlasti oluliselt paremad eeldused maakonna huvide esindamiseks Toompeal ja riigikogus,» ütles Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles