Tartu rahvaliitlased: kas erakond üldse näeb uut suve?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Karin Jaanson.
Tartu abilinnapea Karin Jaanson. Foto: Sille Annuk / Postimees

Erakonna Eestimaa Rahvaliit Tartu linnaühenduse juht ning Tartu abilinnapea Karin Jaanson saatis erakonnakaaslastele kirja, milles analüüsib, miks üldse Keskerakond Rahvaliidule ühinemisettepaneku tegi.


«Küllap on igaühe jaoks meist täna kõige põletavam küsimus, mis saab Rahvaliidust edasi ja kas need valikud, mis lõpuks tehakse meie isiklike väärtushinnangutega kokku langevad,» kirjutab Jaanson oma pöördumises.



Poliitik lisab, et erakond on lasknud olukorra parandamiseks palju väärtuslikku aega raisku minna ning edasiminek vajab aktiivset erakonnasisest diskussiooni.



Jaansoni hinnangul näitas Europarlamendi valimiste tulemus selgelt seda, et erakonna tervis on väga kehv. Hoolimata tublist esinumbrist sai ta vähem hääli, kui on erakonnas liikmeid.



«Kui koheselt diagnoosi ei panda ning raviga ei alustata, siis ei tea kas erakond üldse uut suve näeb,» hoiatas Jaanson.



Poliitik lisas, et paraku ei ole seni tahetud või suudetud diagnoosi panna. Europarlamendi valimiste järel kõlasid erakonna sees enesepetlikud väited, et europarlamendi valimised ei ole kunagi erakonna tugevus ja küllap kohalikel valimistel oma musklit näidatakse.



Jaansoni diagnoos haigele ehk siis Rahvaliidule on järgmine:


* Pikaleveninud kohtuprotsessid on avalikkuse silmis erakonnast teinud ebaausate, vaid võimust hoolivate inimeste erakonna.


* Erakonna siseste vastuoludega tegelemine on võtnud noortelt juhtidelt nii palju aega ja energiat ning vanade (loe kaua erakonda kuulunud) toetuse puudumine uutele juhtidele (pigem kõrvalt vaatamine - et kas veavad välja või mitte) ei ole jätnud aega erakonna väärtuste arendamiseks ja selge näo kujundamiseks ehk proaktiivseks erakonna tuleviku kujundamiseks.



«Eelöeldu on põhjuseks, miks me täna hämmeldunult loeme Keskerakonna pakkumisest,» märkis Jaanson ja lisas, et erakond vajab ausat ja avatud diskussiooni nii maakondades kui linnades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles