Harju maavanema koha võib saada Ülle Rajasalu

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Rajasalu.
Ülle Rajasalu. Foto: Peeter Langovits.

Riigikokku kuuluv reformierakondlane Ülle Rajasalu on üks võimalikke kandidaate Harju maavanema kohale, kust  vabariigi valitsus vabastas täna keskerakondlase Värner Lootsmanni.

Rajasalu (56) ütles Postimees.ee`le täna, et temaga on Harju maavanema kohast küll räägitud, kuid mingit ametlikku ettepanekut talle tehtud pole ja seetõttu pole ta ka selle koha vastuvõtmiseks mingit nõusolekut andnud.

Rajasalu märkis samas, et kui ta peaks Harju maavanemaks saama, siis on tema hinnangul palju ära teha planeerimise valdkonnas, sest planeeringud ei ole alati kõige inimsõbralikumad.

Harju maavanem teostab planeeringute üle järelevalvet ning näiteks just protestidega seotud planeeringud lähevad lahendamisele ja kokkuleppe leidmiseks maavalitsusse.

Rajasalu on praegu riigikogus rahandusminister Jürgen Ligi asendusliikmena. Samuti oli ta riigikogu liige aastatel 2005-2007.

Enne seda töötas ta aastatel 2004-2005 Tallinna abilinnapeana planeerimise valdkonnas ning oli aastatel 1999-2004 Pirita linnaosa vanem.

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler ütles täna Postimees.ee`le, et tal ei ole veel kindlat kandidaati uueks maavanemaks välja valitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles