Allik: Eesti vajab uut tugevat vasaktsentristlikku erakonda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik.
Jaak Allik. Foto: Peeter Langovits.

Kuni veerand valijaist ootab uue tugeva vasaktsentristliku erakonna tekkimist enne järgmisi riigikogu valimisi, arvab Rahvaliidu juhatuse liige Jaak Allik.

Allik rääkis intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et nüüd algavatel Rahvaliidu maakondlikel konverentsil on vaja tema arvates arutada vähemalt kolme alternatiivset valikut, vahendas ERR Uudised.

«Üks on siis võib-olla see Edgar Savisaare ettepanek [tulla võitlema Keskerakonna lippude all - toim], teine on see, et Rahvaliit jätkaks omaette,» rääkis Allik.

Kolmas tee, millest Alliku sõnul on rääkinud mitmed Rahvaliidu prominendid, on leida võimalus luua koos sotsiaaldemokraatidega tugev vasaktsentristlik erakond.

«Probleem ei ole ju selles, mis saab Rahvaliidust - see on üsna tühine probleem Eesti poliitilise tuleviku jaoks - probleem on selles, et 20-25 protsenti valijaist on läbi kõigi viimaste valimiste selgelt näidanud, et nad ei soovi hääletada ei Edgar Savisaare, ei Andrus Ansipi, ei Mart Laari poolt,» rääkis Allik, lisades, et soov midagi uut leida, midagi, mis ei oleks nii populistlik, mis ei oleks nii plakatlik, nii vastanduv, on veerandil valijatest olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles