Nestor võrdleb Rahvaliitu kunagise Koonderakonnaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaaegse Koonderakonna esimehed Mart Siimann ja Tiit Vähi.
Omaaegse Koonderakonna esimehed Mart Siimann ja Tiit Vähi. Foto: Arno Saar/SL Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse liige ja riigikogu fraktsiooni esimees Eiki Nestor võrdleb Keskerakonnalt täna ühinemisettepaneku saanud Rahvaliitu kunagise Koonderakonnaga.

Nestor nentis, et Rahvaliit on olnud keerulises olukorras juba pikemat aega ning seda tõestab ka asjaolu, et kohalikel valimistel läks partei oma nimekirjaga välja varasemast oluliselt vähemates kohtades.

«Kui ühed valimised saavad läbi, vaatavad poliitikud juba teiste valimiste poole. Nii et see on nende jaoks tõsine mõtlemiskoht,» lausus ta ja avaldas arvamust, et kohalike valimiste tulemuste põhjal on erakonnas juba aru saadud, et 2011. aasta valimistel Rahvaliit riigikokku enam ei pääse.

Nestori sõnul on Rahvaliidu keerulisse olukorda sattumisel loogilised põhjused, kuna erakond on tekkinud pigem parteina, kes pakkus alternatiivi maaelus toimunud reformile. «Tänaseks on need probleemid, mida ta toona tõstatas, lahenenud paljuski Euroopa Liitu kuulumisega. Kui see on olnud erakonna sünni alge ja see on ära kadunud, siis on Rahvaliiduga toimuv loomulik,» lausus ta.

Nestori hinnangul võib täna Keskerakonnalt ühinemisettepaneku saanud Rahvaliitu võrrelda Koonderakonnaga, kus oli laialimineku järel nii inimesi, kes otsustasid poliitikas jätkata ja leidsid selleks omale meelepärase erakonna allesjäänud parteide seast, kui ka neid, kes poliitikas osalemisest loobusid. Samuti võib tema sõnul juhtuda Rahvaliiduga.

«Kui osa Rahvaliidust otsustab jätkata koos Keskerakonnaga, leidub seal kindlasti neid, kes liituvad sotsiaaldemokraatide, Isamaa ja Res Publica Liidu või Reformierakonnaga,» ütles Nestor BNSile.

Rahvaliidu juhatus hakkab Keskerakonna ettepanekut arutama homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles