Toomla: Keskerakonna ja Rahvaliidu ühinemises oleks loogikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Rein Toomla
Politoloog Rein Toomla Foto: Ove Maidla.

Politoloog Rein Toomla arvates tasub Rahvaliidul Keskerakonna liitumisettepanekut tõsiselt kaaluda, kuid otsustamiseks on aega järgmiste riigikogu valimisteni ehk vähemalt aasta.

Toomla rääkis intervjuus ERRi uudisteportaalile, et Rahvaliidu ühinemisest mõne teise erakonnaga on räägitud peaaegu kolm aastat ning sellele andis hoogu juurde Rahvaliidu võrdlemisi kehv tulemus eelmistel riigikogu valimistel.

Liitumises Keskerakonnaga oleks politoloogi sõnul palju loogikat: «Keskerakond ja Rahvaliit on lähedased programmiliselt, kuid see ei ole määrav, sest programmiliselt on lähedased kõik Eesti erakonnad.»

Toomla sõnul on aga need erakonnad lähedased ka poliitiliselt ning teinud väga tõsist koostööd nii kahel viimasel presidendivalimisel kui ka valitsuse tasandil koalitsioonides.

Toomla sõnul on ka Tartu Ülikooli korraldatud küsitlused näidanud, et Rahvaliidu ja Keskerakonna toetajate vahel on tugev tõmme ning seetõttu arvas ta, et liitumine ei tekitaks kummagi poole toetajate seas mingit tormilainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles