Martson: Keskerakond vastandas kampaanias venelasi ja eestlasi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilona Martson.
Ilona Martson. Foto: Liis Treimann

Lasteajakirja Täheke peatoimetaja Ilona Martson rõhutas, et Keskerakond oli kohalike valimiste kampaanias suurimaid ühiskonna lõhestajaid tavainimeste tasandil, kuna just nende kampaania vastandas omavahel venelasi ja eestlasi.

Riigikontrolör Mihkel Oviir ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et tedagi häiris neil valimistel kõige enam rahvuspinnalt aset leidnud vastandamine.

«Eestis püütakse meeleheitlikult inimesi kastistada,» sõnas Oviir, kelle meelest see on kõige hullem.

Tallinna Ülikooli õppejõud Rein Veidemann leidis, et Keskerakonna kampaania oli neil valimistel maitsetu ja madal. «Seda nägime ka ekraanilt» (näidati klippi Keskerakonna valimispeolt, kus tantsiti kankaani - toim).

Oviir ei nõustunud temaga, öeldes, et see reklaam oli eelkõige efektiivne ja töötas, kuna tõi palju inimesi valimiskastide juurde. «Mida tähendab madal ja maitsetu - see kampaania peab töötama valijaskonnale ja töötas seekord.»

Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi nentis, et kui ikka Isamaa ja Res Publica Liit ning Reformierakond on selgelt näidanud, et vene keelt kõnelev valija neid lihtsalt ei huvita, siis mida nüüd Tallinnas siis saada loodeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles