Keskerakond moodustas sotsidega läbirääkimiseks delegatsiooni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside esimees Jüri Pihl ja Keskerakonna juht Edgar Savisaar asuvad homme taas läbi rääkima Tallinna võimuliidu moodustamiseks.
Sotside esimees Jüri Pihl ja Keskerakonna juht Edgar Savisaar asuvad homme taas läbi rääkima Tallinna võimuliidu moodustamiseks. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna juhatus moodustas täna õhtul delegatsiooni Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE) Tallinna volikogus võimaliku koalitsiooni moodustamise läbirääkimisteks.


Keskerakonna infojuht Toomas Raag ütles Postimees.ee'le, et delegatsiooni kuuluvad erakonna esimees Edgar Savisaar, erakonna aseesimees ja riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson, senine volikogu juht Toomas Vitsut ning riigikogu liige Mailis Reps.

«Me oleme huvitatud sellest, et meie kandepind Tallinas oleks võimalikult lai ja me kaasame ka neid poliitilisi jõude, kellega on ühisosa,» ütles Simson «Aktuaalses kaameras».

Siim Kiisler arvas aga, et Keskerakond tahab oma võimu kuidagi legitiimisemaks muuta ja jätkata oma sama ebaväärikat käitumist.

Kadri Simson kinnitas, et positsioonidest ametikohtadest veel keegi rääkinud ei ole ning seda ei tehta ka enne kui ei ole kokku lepitud põhimõtetes. Simsoni sõnul oli otsus alustada sotsidega läbirääkimisi konsensuslik.

«Ilmselt sotsid kogunevad homme ja arutavad mida teha. Eilse kohtumise valguses aga me leidsime päris suure ühisosa. Loodan, et sellel nädalal istume ametlike läbirääkimiste laua taha,» sõnas Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles