IRL tahaks Pärnus abilinnapea ja volikogu esimehe kohta

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsiooniläbirääkimistele lähevad Annely Akkermann ja Peeter Prisk IRList.
Koalitsiooniläbirääkimistele lähevad Annely Akkermann ja Peeter Prisk IRList. Foto: Ants Liigus

IRL tahaks Pärnu võimuliidus Annely Akkermannile abilinnapea ja Peeter Priskile volikogu esimehe kohta, võimuliidu kohtade jaotus on aga praegu veel lahtine.


Kell 15.10 Kivimägi kabinetist välja astunud Akkermann ja Prisk rääkisid, et põhiline arutelu käis kummagi poole valimislubaduste ümber, millele püüti eelarvenumbrit taha leida. Homme saab kokku seltskond, kes üritab Pärnu järgmise aasta eelarvet võimalikult täpsemalt prognoosida, et neljapäeval taas aruteluga jätkata.



Küsimusele, kas linnakassast palka saavatel inimestel on oodata palgakärpeid, vastas Akkermann, et osa inimesi võib see tõesti ees oodata. “Eriti neid, kes pole seotud riigieelarvega,” täpsustas ta. Küsimusele, kas uus võimuliit säilitab eesmärgi linna haridustöötajate palgad riigiga samal tasemel hoida, vastas Akkermann, et sellest juttu ei olnud.



Akkermann ja Prisk ei varjanud, et nad küsisid Akkermannile abilinnapea ja Priskile volikogu esimehe kohta, kuid rõhutasid, et Kivimägi kuulas lihtsalt nende soovi ära ega öelnud midagi. “Eks valitsuse kokkupanijal tule arvestada nii soovide kui meeskonna sobivusega,” sõnas Prisk.



Akkermann ütles, et talle sobiks kõige rohkem rahanduse valdkond, aga ta ei ole selles kinni. “Enda puhul välistan planeerimise,” sõnas ta. Seni on rahandus olnud linnapea juhtida, kuid rahanduse ja majanduse abilinnapea ameti võib liita.



Akkermann ja Prisk prognoosisid, et koalitsioonileping kirjutatakse alla järgmisel nädalal. Kas seda tehakse enne esimest volikogu istungit, mil volikogu endale esimehe valib, või õnnestub esimesel istungil ka linnapea valida ja linnavalitsuse koosseis kinnitada, pole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles