Rohelisi jäi Tartu volikokku pääsemisest lahutama 39 häält

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Eestimaa Rohelised Tartu piirkonnajuht Peep Mardiste jälgis eile linna valimiskomisjonis hoolega häälte ülelugemist.
Erakonna Eestimaa Rohelised Tartu piirkonnajuht Peep Mardiste jälgis eile linna valimiskomisjonis hoolega häälte ülelugemist. Foto: Margus Ansu / Postimees

«Nüüd on kõik uuesti üle loetud. Ühtegi häält juurde rohelised enam ei saa, ühtegi enam maha ka ei lähe,» selgitas Tartu valimiskomisjoni esimees linnasekretär Jüri Mölder.


Valimisjärgsel hommikul lahutas rohelisi viie protsendi künnise ületamisest ja kahest volikogukohast 43 häält. Pärastlõunaks tegi valimiskomisjon mõned korrektiivid, millega künnis langes 2088,4 hääleni. Rohelistel oli hääli 2051 ehk puudu jäi 37,4 häält. Õhtuks oli puudu vaid 30 häält.



Väiksemaid parandusi tuli teha pea kõigi valimisjaoskondade töös, tõdes Mölder. Kes oli sisestanud valimiste infosüsteemi kogemata mõne vale arvu, kes pakendas hääletussedeleid valesti. Praeguseks on kõik uuesti üle kontrollitud ning valimistulemused selgunud.



Roheliste saagiks jäi 2047 häält. Kuna valimiskünnis asub numbri 2085,85 ehk 2086 hääle peal, jäi viie protsendi künnise ületamisest puudu 39 häält.



Kokku anti Tartus 41 717 häält, valimisaktiivsuseks jäi 54,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles