Tallinna valimiskomisjon kinnitas hääletustulemused

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike omavalitsuste valimised
Kohalike omavalitsuste valimised Foto: Raigo Pajula

Tallinna linna valimiskomisjoni esimees Toomas Sepp kinnitas täna valmisringkondade hääletamistulemuste protokollid.


Hääletamistulemuste kohaselt osutusid linnavolikokku valituks nelja erakonna esindajad, vahendas Raepress.

Eesti Keskerakonna kandidaatidele anti valimistel kokku 114 013 häält, Eesti Reformierakond kogus 35 490, Erakond Isamaa ja Res Publica Liit 32 939 ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond 20 928 häält.

Teised linnavolikogu valimistel osalenud erakonnad ja valimisliidud kogusid valimistel alla 5 protsendi häältest ning ei ületanud seega valimiskünnist.

Valimiste tulemusel said 79-liikmelisest linnavolikogust Eesti Keskerakond 44, Eesti Reformierakond 14, Erakond Isamaa ja Res Publica Liit 13 ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond 8 kohta.

«Seoses sellega, et tulemusi on võimalik vaidlustada, saab Tallinna linna valimiskomisjon valimistulemused välja kuulutada kõige varem 30. oktoobril,» ütles Sepp. «Linnavolikogu täpne isikkoosseis selgub alles pärast kõiki võimalikke valituks osutunute loobumisi ning sellest johtuvaid asendamisi.»

«Tänan kõiki valimiskomisjoni liikmeid, häälte lugejaid ja ülelugejaid tehtud töö eest,» lisas Sepp. Tema sõnul on linna valimiskomisjonil hea meel tõdeda, et seekordne valimispäev möödus Tallinnas märkimisväärsete vahejuhtumiteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles