Valimised tõid üle Eesti 12 kriminaalmenetlust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Kriminaalmenetlusi selle aasta valimistega seonduvalt on praeguse seisuga alustatud üle Eesti kokku 12, alustamata jäeti menetlus 4 teate puhul.

«Täpsem kokkuvõte ei saa valmis enne oktoobrikuu lõppu, numbrid võivad veel muutuda, sest mõni asi võib täpsemal uurimisel mitte kvalifitseeruda ja mõni võib hoopis lisanduda,» rääkis politseiameti pressiesindaja Anne Osvet Postimees.ee'le.

Väärteomenetlusi on alustatud üle riigi 18, mille puhul olid valdavad teemad valimisagitatsiooni rikkumine, poliitilisele välireklaamile kehtestatud piirangute rikkumine, enamasti kohalike omavalitsuste valimise seaduse määratluses.

«Peamine meile tehtud teadete sisu oli keelatud välireklaam, millest andis teada kodanik või mõne teise erakonna või valimisliidu kandideerija, häälte ostmise kahtlus, ka see, mis tulenes kolmandalt isikult kuuldu põhjal, ning valimiste päeval aktiivse agitatsiooni kahtlus - valijate toimetamisel jaoskonda hääletama,» rääkis Osvet.

«Üldine hinnang on selline, et koos valimisjaoskondadega tegi politsei kohtadel head koostööd. Meile laekunud arvukaid teateid ja muul moel tulnud infot ning vihjeid kontrollis politsei hoolikalt. Suur osa neist teadetest ei kvalifitseerunud väärteoks ega kuriteoks, kuid politsei tänab kodanikke kõrge usalduse eest, millest annab tunnistust meile teatamiste hulk,» sõnas Osvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles