Pihl käis Savisaarega niisama filosofeerimas

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl valimisteööl tele-eetris.
Jüri Pihl valimisteööl tele-eetris. Foto: Peeter Langovits

Eile Tallinnas Kadriorus Poska majas Keskerakonnaga kohtunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jüri Pihl väitis, et vesteldi üldfilosoofilistel teemadel ning Tallinna koalitsiooniläbirääkimistest juttu polnud.


Kohtusite eile õhtul Kadriorus Keskerakonnaga, kuidas läks?

Kohv oli kuum ja tee samuti.

Aga maitsev?

Eks ta oli nende poolt magusam ja meie poolt vähem, kuna neil oli väga kõrge valimisvõit. See oli kohtumine kahe poliitilise erakonna vahel, seal ei olnud koalitsiooniläbirääkimistest juttu.

Nii et ametlikku kutset koalitsioonikõnelustele ei ole praegu ja ei tea, kas üldse tuleb?

Mõned meie erakonna liikmed on valesti aru saanud. Me ei tea, kas kutset tuleb. Eks me siis vaatame, kui kutse tuleb. Siis on järgmine samm. Pole mõtet öelda, et me oleme nii valmis ootama ja minema.

Poliitiline reaalsus on see, et neil on nii võimas võit. Me saame väga hästi aru, et nad saavad ise ka juhtimisega hakkama nende kohtadega. Vaatame, mida nad ütlevad, ja eks siis vaatab, mis edasi saab. Aga see eile ei olnud seotud mingil moel koalitsiooniläbirääkimistega.

Millega see siis oli eile seotud?

Eks nad kutsusid niisama. See oli tavaline kohtumine. Erinevad Keskerakonna poliitikud on avaldanud oma arvamust. Erakonna otsust selle kohta veel pole, kas kutsutakse keegi koalitsiooniläbirääkimistele või mitte.

Ma saan aru, et Keskerakond koguneb täna õhtul.

Nojah, siis vaatame edasi, mis saab.

Mis teemadest siis juttu oli eile õhtul?

Need olid niisama üldfilosoofilised teemad.

Ehk siis Tallinnast eriti juttu ei olnud?

No eks seal sai vaadata kõike, mis Tallinnas on ja mis mujal Eestis on.

Eile oli juttu, et te analüüsiksite Edgar Savisaare nn kümmet punkti pärast kohtumist Keskerakonnaga. Nüüd on kohtumine olnud, kas te nüüd saaksite midagi arvata?

Mis me neist ikka analüüsime, eks me neid oleme vaadanud. Me saame sellest rääkida siis, kui on põhjust analüüsida selles mõttes, et kui nad teevad selle otsuse ära, kas meid kutsutakse või mitte.

Me võime igasuguseid teemasid arutada, aga see on selline vestlus, mis on lihtsalt vestlus ega tähenda valitsusvastutuse jagamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles