Mitmes Võrumaa vallas on oodata võimuvahetust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast
Valimiskast Foto: Reuters / Scanpix

Viies Võrumaa vallas on valimistulemuste põhjal võimalik ennustada võimu üleminekut uute inimeste kätte.


Antslas aastaid võimul olnud valimisliit Ühisjõud eesotsas vallavanem Tiit Tõntsuga kaotas sel korral IRLile, kes sai volikogus kuus kohta Ühisjõu viie vastu, kirjutas Võrumaa Teataja.

Antsla 13-liikmelises volikogus on IRLil enamuse saavutamiseks tarvis juurde üht ning Ühisjõul kaht kohta. Kahe suure nimekirja kõrval said Antsla volikokku ka sotsiaaldemokraat Jaanus Kala ja keskerakondlane Gert Goršanov. Nende poolevalikust nii eraldi kui ka kahekesi koos oleneb, kelle kätte Antslas võim läheb.

Lasva vallas võitis valimised valimisliit Hoiame Kokku. Seni seisis vallavalitsuse taga valimisliit Kodukant Lasva, kus kandideerisid nii praegune vallavanem Jüri Nassar kui ka volikogu esimees Heino Ojaperv.

11-kohalises Lasva volikogus on valimisliidul Hoiame Kokku enamuse saavutamiseks tarvis üht ning Kodukand Lasval kaht häält. Nüüd oleneb vallavõimu saatus sellest, millise poole valivad Ain Lõiv (IRL) ja Räni Huul (Keskerakond).

Lisaks on võimuvahetus võimalik Misso, Meremäe ja Mõniste vallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles