Sibul: loodetavasti ei tule hääli üle kahe korra lugeda

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletuskabiinid.
Hääletuskabiinid. Foto: Ants Liigus

Vaimiskomisjoni esimees Heiki Sibul avaldas lootust, et tänane teistkordne häälte lugemine jääb viimaseks.

Sibul ütles ERRi hommikuprogrammis «Terevisioon», et eile toimunud valimiste kindlaks kangelaseks oli valija, kes lükkas suure aktiivsusega ümber ka müüdi, et kehva ilmaga valima ei minda.

Sibula sõnul hakkab valimiskomisjon täna hääli teist korda üle lugema ning on sellest varakult ette teavitanud ka erakondi. Valimiskomisjoni esimees avaldas lootust, et teistkordne lugemine on ka lõplik.

«Eestlane ajab tõde ja õigust ikka taga ning kaebemenetlus valimiste juures on demokraatia üks osa,» lisas Sibul kaebustest rääkides. Tema sõnul esitati 2005. aastal 30 kaebust, kuid täna on vabariikliku valimiskomisjoni laual üks kaebus. Kaebusi saab esitada maakondade valimiskomisjonidele.

Üleriigilisele komisjonile esitatud kaebus kõneleb Sibula sõnul ühest trendist. Nimelt väidetakse, et erakondade määratud jaoskonnakomisjoni liikmed tegid agitatsiooni.

Sibula sõnul tuleb erilise tähelepanuga jälgida aga kaotajate kaebusi, sest need võivad olla esitatud teistel põhjustel.

Teine trend oli valimistel Sibula sõnul see, et kandidaadid kompisid lubatavuse piire. Selles osas kiitis Sibul koostööd politseiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles