Pentus erakonnakaaslastele: võitlus oli ebavõrdne

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus
Keit Pentus Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna linnapeakandidaat tunnistas erakonnakaaslastele saadetud kirjas, t valimistulemused on alles väga värsked, kuid tallinlaste soov on nendel valimistel olnud selge.

«Tänan kõiki meie valijaid toetuse eest. Me tegime kõik, mis suutsime - isegi kõigi aegade parima tulemuse Tallinnas. Kahjuks ei olnud see seekord piisav. Võitlus oli seekord paraku ebavõrdne, sest vastaspoolel võitlesid meie vastu ka majanduskriis ja pronkssõdur,» kirjutas Pentus.

Pentuse sõnul on tallinlased oma otsuse langetanud ja see on Reformierakonnale seaduseks. «Sellise Tallinnaga peavad linlased järgmisel neljal aastal leppima. Õnnitlen Keskerakonda valimisvõidu puhul.»

Keskerakond on Pentuse sõnul saanud väga suure usalduse osaliseks. «Pool Tallinna vaatab täna just Keskerakonna ja Savisaare poole ja ootab neilt linna väikeste ja suurte kodanike murede kiiret lahendamist.»

«Nad ootavad, et Keskerakond parandaks Tallinna majandusseisu ja aitaks linlastel tööpuudusest üle saada. Ja kõik ootavad, et Keskerakond muudaks Tallinna üheks Euroopas tuntuks ja armastatud linnaks. See nõuab Savisaarelt täielikku nelja-aastast pühendumist Tallinnale. Soovin talle selleks südamest jõudu.»

Suurima opositsioonijõu esinumbrina lubas Pentus, et Reformierakond jälgib nende eesmärkide saavutamist väga pingsalt.

«Me valvame selle järele, et väikestele ega suurtele linnakodanikele liiga ei tehtaks. Me hoiame kullipilku peal Tallinna rahaasjadel ja anname koheselt teada, kui teie poolt linnakassase makstud maksurahasid arutult laristatakse.»

«Me ei anna alla! Nelja aasta pärast oleme jälle platsis, tugevamad kui kunagi varem ja võtame selle linna armastusega ära,» lubas Pentus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles