Paet: Eesti pole ühe partei ainuvõimuks valmis

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits.

Välisminister Urmas Paet ütles Reformierakonna valimispeol, et Eesti poliitiline kultuur pole valmis selleks, et mõnes omavalitsuses üks partei ainuvõimu saaks.

Kella 22 paiku, mil Postimees.ee Nõmmel kandideerinud Paeti intervjueeris, pidas ta tõenäoliseks, et Keskerakond Tallinnas taaskord ainuvõimu ei saavuta.

Tema sõnul oleks Eestile kasulik, kui üheski linnas-vallas ükski jõud ainuvõimu ei saavutaks.

«Tänase Eesti poliitilisel maastikul ei ole mõistlik, kui üks erakond saavutab ainuvõimu. Meil on selleks liiga õhuke poliitiline kultuur,» rääkis ta.

Paet soovitas kõikjale 2-3 partneriga koalitsioone, kus osalised aitavad üksteist tasakaalustada ning võimu kuritarvitamisi ära hoida.

Kommenteerides seda, et Paet oli tolleks hetkeks Tallinna reformierakondlastest kõige enam hääli kogunud, edestades isegi Lasnamäel kandideerinud linnapeakandidaati Keit Pentust, jäi ta reserveerituks.

Paeti sõnul näitab see, et inimesed on tema tööga rahul. Teisalt leidis Paet, et vara on teha põhjapanevaid pingeridu ning öelda kindlalt, et ta Pentust edestas, kuna ligi pooled hääled on veel lugemata.

Tema sõnul ei ole ka üllatav, et koalitsioonikaaslane IRL on astunud populaarsuselt Reformierakonna kandadele, sest koalitsiooni ebapopulaarsemate otsuste põhiraskus jäävat ikka peaministripartei kanda.

Seda, miks kella 22 paiku oravaparteilased veel üsna reserveeritud olid, põhjendas Paet kahe asjaoluga - esiteks pole veel tulemused piisavalt selged ja teiseks on paljudel esmaspäeval tööpäev. Seda, kas pidu saab uue käigu sisse juhul, kui Keskerakonnal jääb Tallinnas ainuvõim saamata, Paet lubada ei julenud.

Reformierakond pidutseb Radissoni hotellis asuvas Madissoni pubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles