E- ja eelhääletuse tulemused tõotavad Tartus tasavägist heitlust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi valimiskomisjoni e-hääletuse lehekülg
Vabariigi valimiskomisjoni e-hääletuse lehekülg Foto: www.valimised.ee

Vabariigi valimiskomisjoni andmetel saaks Tartus e-hääletuse ja eelvalimiste tulemuste põhjal Reformierakond 17 kohta, Isamaa ja ResPublica Liit 13 kohta ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond 9 kohta. Tulemused on aga väga esialgsed.


Praeguste tulemuste järgi saaks Keskerakond viis, Eestimaa Rohelised kolm ning Rahvaliit kaks kohta.

IRLi peasekretär Margus Tsahkna kinnitas praegust seisu kommenteerides, et ta ennustas tasavägist heitlust ning näib, et nii ka läheb. Suuremaid järeldusi ei soovitanud Tsahknaveel teha, sest ajalugu on näidanud, et valimispäeval antud häältel on siiskikõige suurem kaal.

Võimalikust uuest koalitsioonist rääkida on Tsahkna arvates veel väga vara.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartu piirkonna üks juhte Tõnu Ints leidis, et esialgsed tulemused on ootuspärased, kuid kaugeleulatuvaid järeldusi neist veel teha ei saa.

Tartu praegune meer reformierakondlane Urmas Kruuse kinnitas Tartu Postimehele, et Reformierakonna ning IRL-i konkurentsi oli ette arvata. «See on tüüpiline koalitsiooni ja opositsiooni omavaheline võitlus,» leidis Kruuse.

Meer avaldas ka arvamust, et praegu ei tohiks Tartu valimiste võitjas enam kahtlust olla ning selleks on Reformierakond.

Praegu käib eelhääletuse tulemuste lugemine. Kokku osales Tartus 54,95 protsenti hääleõiguslikest kodanikest, keda oli kokku 42 364. Hääleõiguslikke kodanikke oli kokku 77 101.

Isikumandaadi suuruseks kujunes 865 häält. Vähemalt kolm inimest on selle ka kokku kogunud. Urmas Kruuse sai 2069 häält. Palju said hääli ka Margus Tsahkna (IRL) ning Marju Lauristin (SDE).

Neli aastat tagasi sai Reformierakond Tartus 19 kohta, Isamaa 9 kohta, Keskerakond 8 kohta, SDE 6 kohta, Rahvaliit 4 kohta ning ResPublica 2 kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles