Juhan Kivirähk: inimesi toob valimiskastide juurde intriig

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk
Juhan Kivirähk Foto: Pm

Sotsioloog Juhan Kivirähki sõnul on kõrge valimisaktiivsus kohalike omavalitsuste valimistel seletatav intriigiga, mis sunnib inimesi poolt valima.

Kivirähk ütles intervjuus ERRi uudisteportaalile, et valimispäeva kokkuvõttes võib valimistest osavõtt ulatuda ligi 60 protsendini ning iseenesest pole selles midagi üllatavat.

Kivirähki sõnul aktiviseerib valijaid eelkõige see, kui nad tajuvad, et on väga tähtis valida kellegi poolt või kellegi vastu. «See, kas Edgar Savisaar jääb võimule või mitte, on näiteks Tallinnas väga selgelt sõnastatud valik ja see aktiviseerib inimesi - valima tulevad need, kes soovivad, et Keskerakond jätkaks ja tulevad valima ka need, kes soovivad, et tuleksid uued jõud.»

Kivirähk märkis, et kindlasti on valimisaktiivsust aidanud kasvatada ka majanduskriis, kuna inimesed tunnetavad, et poliitikutest sõltub praegu väga palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles