Laar: Savisaare koostööleping oli nagu Suure ja Väikese Peetri kokkulepe

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laari arvates oli Edgar Savisaare koostööleppe pakkumine nagu Suure ja Väikese Peetri leivakoti kokkulepe - kõige pealt sööme Väikese Peetri koti tühjaks ja siis vaatame mis edasi saab.
Mart Laari arvates oli Edgar Savisaare koostööleppe pakkumine nagu Suure ja Väikese Peetri leivakoti kokkulepe - kõige pealt sööme Väikese Peetri koti tühjaks ja siis vaatame mis edasi saab. Foto: SILJA KAIGU/PM/SCANPIX BALTICS

Mart Laar sõnas tänases ETV Tallinna linnapeakandidaatide debatil, et Edgar Savisaare pakutud koostööleping meenutas Suure ja Väikese Peetri leivakoti põhimõtet.


«See kõlas umbes nii, et kõige pealt teeme Väikese Peetri leivakoti tühjaks ja siis vaatame mis edasi saab. Sellisel kokkuleppel ei ole suurt mõtet,» ütles IRLi kandidaat Laar.

Reformierakonna kandidaat Keit Pentus põhjendas koostöö lepingu mitte vastu võtmist arvamusega, et ega Savisaar ise seda lepingut eriti tõsiselt ei võtnud. «Sellega on nii nagu ühes loos, et hunt saadab kitsetalledele kirja, et tulge homme külla, ma söön teid ära.»

Savisaar tõrjus oma kolleegide süüdistused tagasi ning kinnitas, et koostöölepingu projekt ei olnud mingi trikitamine. «Tegelikult tahtsime me anda valijale kindlust, et need on need asjad, mis saavad tehtud nii kui nii, hoolimata sellest, kes parasjagu võimul on.»

Laar nimetas seepeale Savisaart suureks naljahambaks ning lisas, et sai ka seekord oma punktid kirja. «Need on aga tõsised punktid ja nende üle nalja ei maksa teha.»

«Töökohtadega on olukord selline, et need meetmed mida me oleme valitsuses hakkanud rakendama on tulemusi andnud - väljastpoolt on investeeringuid tulnud. Kui aga ettevõtjad näevad, et Tallinans valitseb korruptsioon, siis lihtsalt ei taheta investeerida,» teatas Laar.

Seepeale tuletas Savisaar Laarile meelde Tšetšeenia rublamüüki ning Iisraeli relvatehingut ning avaldas arvamust, et Laar ei ole küll see mees, kes peaks korrputsioonist rääkima.

Sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Jüri Pihl ütles, et tema sai koostööleppest teada läbi meediaväljaannete ning ei pidanud seda väga tõsiseltvõetavaks seetõttu, et kaks päeva enne valimisi hakatakse lepinguid tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles