VVK ei rutta Paldiski hääletustulemust tühistama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast.
Valimiskast. Foto: Silje Annuk.

Vabariigi valimiskomisjoni (VVK) hinnangul ei saa praeguse info põhjal Paldiski hääletustulemust häälteostmise kahtluse tõttu tühistada ning kõigepealt soovib komisjon ära oodata politsei uurimise tulemused.

VVK sekretariaadi juhataja Mihkel Pilving ütles BNSile, et tõenäoliselt selgub Paldiski hääletustulemuse tühistamine või mittetühistamine pärast pühapäeval toimuvaid valimisi.

Politsei pidas Paldiskis häälte ostmise kahtluse tõttu neljapäeva hommikul kinni 47-aastase Andrei ja 29-aastase Valeri. Esialgsetel andmetel pakkusid mehed konkreetse kandidaadi poolt hääletamise eest raha.

Karistusseadustik näeb hääle ostmise eest ette rahatrahvi või kuni üheaastase vangistuse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul ei pidanud prokurör vajalikuks taotleda kohtult luba kahtlusaluste vahistamiseks, tänu millele nad pääsevadki pärast vajalikke menetlustoimingute tegemist taas vabaks.

«Alustatud kriminaalmenetlus peab selgitama, mitme häälte ostmise episoodiga kahtlustatavad seotud on,» ütles Tuulik BNSile ning lisas, et praegu prokuratuur ei avalda, kelle kasuks mehed kahtlustuse järgi hääli ostsid.

Samas on Postimees väitnud, et häälte ostmine võis toimuda Paldiski linnapea Jaan Mölderi kasuks, kes ise peab toimunut konkurentide mänguks tema maine kahjustamiseks.

Linnade ja valdade volikogude valimiste e-hääletus kestis eelmise nädala neljapäevast selle nädala kolmapäevani. Valimiste eelhääletus toimus esmaspäevast kolmapäevani.

Valimised toimuvad sel pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles