Kiili vallas pani opositsioon üles poolsada vallavanemat mõnitavat plakatit

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili vallavanem Vambo Kaal.
Kiili vallavanem Vambo Kaal. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kiili vallas panid poliitkonkurendid üles umbes poolsada plakatit, milles mõnitati Kiili praegust vallavanemat Vambo Kaalu ning temaga ühes valimisliidus kandideerivat Andrus Mäed.

Valimisliidus Kiili Oma Vald kandideeriv parteitu Kaal ütles, et üleeile õhtul pandi vallas üles vähemalt 50-60 plakatit, kus olid tema ja Andrus Mäe pildid. «Kokku oli neli erinevat varianti, pool valda oli neid täis» lisas ta. «Eile hommikul võttis politsei need maha.»

Kaal ütles, et tegemist oli puhtalt valimisseaduse rikkumisega, sest kandidaatide pilte ei tohi alates septembri keskpaigast kuni valimiste lõpuni üles panna. Ta lisas, et teab, kes plakatikampaania taga on, kuid ei soostunud konkureerivat erakonda või valimisliitu nimetama.

Harju maakonna valimiskomisjoni esimees Leevi Laever ütles, et tegemist oli vallavanemat mõnitavate plakatitega ning ühel neist tekst, mis teatas, et tänu vallavanemale tõuseb Kiili vallas päike.

Laeveri sõnul politsei uurib praegu juhtumit ning tema hinnangul võib taoline plakatikampaania rikkuda lisaks valimisseadusele ka reklaamiseadust ning käia ka laimuparagrahvi alla.

Kiili vallas kandideerib kuus nimekirja - lisaks vallavanema omale veel Keskerakonna, Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide, Isamaa ja Res Publica Liidu ning valimisliidu Kiili Valla Külade Ühenduse nimekiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles