Pealtnägija: ühe hääle hind Paldiskis ulatub 500 kroonini

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna hommikul pidas politsei Paldiskis kinni kaks meest, keda kahtlustatakse häälteostmises. Häälte müümisest pajatava video salvestanud Vladislavi sõnul ulatub ühe hääle hind kuni 500 kroonini.

«Inimene on purjus, on näha, et ta tahab alkoholi juua, või on asotsiaal. Tema juurde minnakse ja küsitakse: «kas te olete Paldiskisse sisse kirjutatud?»,» kirjeldas Paldiski elanik Vladislav Reporter.ee'le väidetavat häälte ostmise protsessi.

Vladislavi sõnul küsivad ostjad jaatava vastuse puhul, kes inimene raha teenida tahab. «Ta vastab, et loomulikult tahab teenida! Asotsiaal ju tahab juua,» rääkis Vladislav.

Noormehe juttu kinnitavad ka Paldiski elanik Virve Ploom ja Ühtse Paldiski nimekirjas kandideeriv ja valimistel ka vaatlejana tegutsev Urmas Sepp. Sepa sõnul on koolimajas asuvas valimisjaoskonnas näha väga palju ebakaines olekus hääletajaid.

Reporter.ee andmetel ostsid politsei poolt kinni peetud 47-aastane Andrei ja 29-aastane Valeri hääli praeguse Paldiski linnapea Jaan Möldri juhitava valimisliidu kasuks.

Mölder ise eitab igasugust häälteostmist.

«Ma kinnitan, et ei ole mitte kunagi ostnud, ei osta praegu ega kavatse ka tulevikus hääli osta,» teatas Mölder. «Mul pole seda vaja.»

Vabariigi valimiskomisjon teeb oma otsuse Paldiskis väidetavalt eelhääletamise ajal aset leidnud häälteostmise kohta siis, kui politsei on selle kohta tõendid esitanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles