Ministeerium korjab ettepanekuid tänavuse eelarve muutmiseks

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Rahandusministeerium alustas sel nädalal tänavuse riigieelarve muutmiseks erinevatelt riigiasutustelt ettepanekute kogumist, kuid muudatuste tegemine on eelkõige tehnilist laadi ning eelarve kogutulusid või -kulusid see ei muuda.

Rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristi Jõesaar ütles, et tegemist on iga-aastase protseduuriga, mil aasta lõpus eelarvet korrigeeritakse.

Ta lausus, et see ei too kaasa 2009. aasta eelarve tulude või kulude suurendamist ning seaduse kohaselt ei ole tegemist lisaeelarvega, vaid riigieelarve muutmisega

Korrigeerimise vajadus võib tulla näiteks sellest, et mõned kulud või tulud pole olnud täpselt nii suured, kui on ette nähtud kinnitatud eelarves ning eelarve muutmise käigus neid täpsustatakse ja vajadusel tehakse eelkõige valdkonna siseselt ka väiksemaid rahade ümbertõstmisi ühelt eelarverealt teisele.

Valitsuse istungile peaks eelnõu jõudma eeldatavasti 22.oktoobril ja seejärel läheb see edasi riigikokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles