Tartlastest ligi veerand on oma hääle andnud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Kokku 10 160 inimest ehk ligi 13,2 protsenti Tartu hääleõiguslikest elanikest osales eelhääletusel valimisjaoskondades. 8199 hääletajat valis e-hääletuse kasuks. Kokku on seekordsetel valimistel oma sõna öelnud 23,8 protsenti ehk 18359 Tartu valijat.


Eelhääletuse viimane päev möödus Tartus vägagi rahvarohkelt. Näiteks Kaubamajas asunud valimisjaoskonna töötajad tegid kõik mis suutsid, ometi seisis jaoskonna ukse taga pidev järjekord, märkis linna valimiskomisjoni esimees Jüri Mölder.



Kaubamaja oli ka kõige eelistatum hääletuskoht. Kolme päeva jooksul käis seal kokku valimas 3498 inimest. Neist suur osa ehk 3083 tartlast eelistas kodukohajärgsele valimisjaoskonnale just Kaubamaja.



Populaarsed hääletuskohad asusid veel Eedeni keskuses (1541 hääletajat), Lõunakeskuses (1073 hääletajat) ning Annelinna keskus (898 hääletajat). Kokku 69 protsenti eelhääletajatest eelistas kaubanduskeskustesse rajatud nelja valimisjaoskonda. Kokku on valimisjaoskondi Tartus 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles