Viisitamme raamat räägib noorpoliitiku eraelust

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm esitles Pärnu Keskuses raamatut endast.
Mart Viisitamm esitles Pärnu Keskuses raamatut endast. Foto: Ants Liigus

Valimiste eel valminud propagandaraamat “Viisitamm – kloun või poliitgeenius” räägib rohkem noorpoliitiku eraelust kui tema poliitilistest seisukohtadest, lugeja saab teada tema ja Edgar Savisaare ühisest naistuttavast.


“Huvitav oleks teada, kas Edgar Savisaare nooruke blondiin abiline, samuti erakonna noortekogu juhtinud Siret Kotka, kellega ülemus viimasel ajal meelsasti teatris ja kontsertidel käib, on erakonna juhist sõbrale juba rääkinud, et tema esimeseks kiindumuseks erakonda vasttulnuna oli noortejuht Mart Viisitamm?,” küsitakse raamatus.



Viisitamme ja Savisaare suhteid ei kirjeldata just kõige sõbralikumana, näiteks ignoreeris Viisitamm 2006. aastal Savisaare ettepanekut vabastada abilinnapea ametist Simmo Saar ja panna tema asemele Ramon Loik.



Saar on Viisitamme paralleelklassi kaaslane Väike-Õismäe keskkoolist. Tookord kandis Viisitamm ingeri nime Markko Laidinen, mille ta täiskasvanuna muutis.



Esmalt tahtis noorpoliitik astuda Koonderakonda, kuid see ei suutnud kahe kuu jooksul teda vastu võtta. Järgnes aktiivne töö Keskerakonna noorteorganisatsioonis.



“Ärapanija” staariks sattumise üheks põhjuseks peetakse raamatus saate endise produtsendi Mart Normeti ämma Alli Põrgiga vastuollu sattumist. Vähem intrigeeriva põhjusena tuuakse seegi, et Viisitammest kujunes agara noorpoliitiku sümbol.



Viisitamme linnapeaks olemine pälvib raamatu autorilt Uku Kriegerilt üksnes kiidusõnu. Krieger on varjunimi, tema mobiiltelefonil keegi ei vasta, raamatu välja andnud äriühingu juhatuse liikmeks on Lääne-Eesti Panga endine juht Aare Sosaar. Kõik teised Eesti poliitikutest kirjutatud raamatud on kirjutanud kas autor ise või reaalne isik, autori varjamine on poliitkirjanduses pretsedent.



Raamatus on Viisitammele kasulikke faktivigu ja varjamisi. Korterhotelli September alalt ei võetud maha “mõned vanad paplid ja pajud”, vaid 144 puud, mille seas oli 56 paju, 45 remmelgat, 19 leppa, 8 hõbehaaba, 4 kaske, 3 paplit, 3 mändi, 2 saart, 2 pärna ja 2 tamme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles