Roheliste liidrite pildid ilmusid poliitreklaami keelu ajal linnatänavatele

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Trapido reklaam Foorumi keskuse küljes oleval ekraanil.
Toomas Trapido reklaam Foorumi keskuse küljes oleval ekraanil. Foto: Peeter Langovits

Roheliste liidrite Marek Strandbergi, Valdur Lahtvee ja Toomas Trapido pildid ilmusid poliitilise välireklaami keelu ajal linnatänavatele, kuid Strandbergi kinnitusel on kõik juriidiliselt korrektne.

Nii on Lahtvee suur pilt üleval näiteks Paldiski maanteel ning nii tema, roheliste Tallinna linnapeakandidaadiks oleva Strandbergi kui ka Trapido reklaampildid jooksevad Foorumi keskuse küljes oleval videoreklaami ekraanil.

Samas on alates 14. septembrist poliitiline välireklaam kuni valimiste lõpuni keelatud. Strandberg ütles Postimees.ee`le, et erakonna liidrite piltide näol pole tegemist poliitilise välireklaamiga, mis praegu keelatud on.

Strandberg märkis, et ükski pildil olevatest poliitikutest kohalikel valimistel ei kandideeri. «Ma olen küll nõustunud olema linnapeakandidaat, kuid ma ei kandideeri valimistel,» lisas ta.

Poliitilise välireklaami keeld seaduses ütleb, et «üksikkandidaadi, erakonna või erakonna nimekirjas kandideeriva isiku, valimisliidu või valimisliidu nimekirjas kandideeriva isiku või nende logo või muu eraldusmärgi või programmi reklaamimine hoonel, rajatisel, ühistranspordivahendi või takso sise- või välisküljel ning muu poliitiline välireklaam on aktiivse agitatsiooni ajal keelatud.»

Roheliste liidrite plakatitel pole erakonna logo ning nad ei sisalda otseselt ühtegi valimislubadust. Reklaampiltidel on suur kiri «Kes siis veel?» ning näiteks soovitused mõelda ja teha õigeid otsuseid.

Miks rohelised tulid taolise kampaaniaga välja just valimiste ajal, vastas Strandberg, et «piltidel olevad soovitused on väga üldinimlikud ja väga närvilisel ajal on kõigile inimestele head soovitused alati väga teretulnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles