Paldiski linnavalitsus kaebas ajalehe kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski linnavolikogu liige Jaan Mölder.
Paldiski linnavolikogu liige Jaan Mölder. Foto: Liis Treimann

Paldiski linn kaebas Paldiski Linnalehe ja Paldiski Põhjasadama omaniku Aleksei Tšuletsi laimu levitamise pärast Harju maakohtusse.

Hagis nõuavad linnavalitsus ja linnapea Jaan Mölder ajalehes avaldatud laimu ümberlükkamist.

Paldiski linnavalitsuse teatel ajendas hagi esitama Aleksei Tšuletsi häälekandjaks olevas Paldiski Linnalehes toimuv järjepidev Paldiski linnavõimu - ja Paldiski avalike asutuste töötajate laimamine ja nende suhtes väljamõeldiste avaldamine.

Hagi aluseks on lehe 37. numbris avaldatud Tšuletsi intervjuu, kus ta valetab ja laimab Paldiski linna töötajaid: «Nimetades linnapead Jaan Mölderit ning abilinnapead Heldur Suuna vargaks ja väites, et praegused Paldiski linnavolikogu liikmed sülitavad isikliku heaolu nimel kõigi teiste peale jne,» teatas linnavalitsus.

Linnavalitsuse arvates on Paldiski Linnalehe asutamise ainukeseks eesmärgiks olnudki vaid Aleksei Tšuletsi valimisnimekirjale valimiskampaania tegemine ja selleks Paldiski linna töötajate kohta laimu ja väljamõeldiste avaldamine.

«Selline laimu ja väljamõeldiste järjepidev avaldamine on ületanud kõik sündsuse piirid ja muutunud sedavõrd solvavaks ning ebaõiglaseks, et Paldiski linnal ei olnud oma töötajate kaitsmiseks ja nende laimamisele piiri panemiseks enam muud võimalust kui kohtust abi otsida ning selleks hagi esitatigi,» teatas Paldiski linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles