Reinaas ja Tammerk on poliitreklaami osas eri meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitreklaamitsirkus on avatud.
Poliitreklaamitsirkus on avatud. Foto: Urmas Nemvalts

Reklaamiekspert Marek Reinaas leiab, et poliitreklaami tuleks reguleerida, rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõuniku Tarmu Tammerki arvates peaks aga toimima eneseregulatsioon.

Reinaas ütles «Terevisioonile» antud intervjuus, et ehkki poliitiline reklaam on reguleeritud kõikide reklaamiseaduse punktidega, on mingil arusaamatul põhjusel enamik poliitikuid ja suur hulk järelevalveametnikke siiras veendumuses, et reklaamiseadus poliitreklaamile ei kehti, vahendasid ERR uudised.

Tammerki sõnul tuleks poliitilist reklaami vaadata natukene mängulisemalt kui tavalist reklaami, sest tegelikult toimub valmiskampaanias ideede võitlus.

«Ärme oleme reguleerimishimulised selles küsimuses, las eneseregulatsioon paneb paika - valijad lõpuks otsustavad, kui keegi läheb üle võlli oma reklaamidega,» arvas ta.

Reinaas Tammerkiga ei nõustunud, pidades loogiliseks, et seadust tuleb täita: «Ma olen absoluutselt seda meelt, et poliitilist reklaami tuleks reguleerida eraldi või hoopis teistmoodi kui kommertsreklaami, aga see ei tähenda, et seda üldse reguleerida ei tohiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles