Nestor: pühapäeval valitakse ka presidendivalijaid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor pööras oma blogis tähelepanu sellele, et suure tõenäosusega valitakse sellel pühapäeval mitte ainult uut volikogu linnale või vallale, vaid ka valijamehi 2011. aasta sügisel toimuvatele presidendivalimistele.

«On jäänud tähelepanuta, et suure tõenäosusega valivad valijad sellel pühapäeval mitte ainult uut volikogu linnale või vallale, vaid ka valijamehi 2011. aasta sügisel toimuvatele presidendivalimistele.»

«Eks vaoshoitus ole seotud eelkõige sellega, et need valimised on veel kaugel ja kandidaadid ainult ennustatavad. Aga - kas te teate, et mitmed volikogud oma endises koosluses on kehtestanud sellise presidendi valijameeste väljaselgitamise korra, mis ei võimaldagi nende esindajate valimist vastavalt valijate tahtele ?» küsib Nestor.

«Näiteks samas Tallinnas kehtiv kord andis viimastel presidendivalimistel Rüütlile 10 häält ja Ilvesele 0! Idees peaksid ju valijameeste hääled kajastama valijate soovi. Oli see soov siis selline?» meenutab Nestor eelmisi presidendivalimisi.

«Ja et mitte 2011. aasta sügisel asja eest teist taga halada, võiks alustada sellest, et volikogude poolt kehtestatav kord tagaks valijameheks saamise vastavalt sellele, kuidas austatud valijad sellel pühapäeval hääletavad. Siis jätkuks volitatud mehi ja naisi nii presidendikandidaadile A kui B,» ütleb Nesstor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles