Tigedaim valimiskemplus käib Paldiskis

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiskis linnavalitsus.
Paldiskis linnavalitsus. Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Kui Tallinna volikogu valimisi peetakse omavalitsuse valimistel üldiselt tähtsaimaks, siis kõige enam tülisid näib hoopiski kaasa toovat valimised Paldiskis, mida Harjumaa valimiskomisjon kavatseb täna kontrollima minna.

Harjumaa valimiskomisjoni esimees Leevi Laever ütles, et eile päeval ja õhtul oli väidetavalt probleeme Paldiski ühes valimisjaoskonnas, kus vaatlejad sunniti liiga kaugele ning valimiskomisjon neid lähemale ei lubanud.

Laeveri sõnul kavatseb valimiskomisjon seetõttu ise täna Paldiskisse minna, et «vaadata, mis seal tegelik olukord on».

Hea valimistava koostanud ja vihjeid valimistava rikkumistest koguva Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidule (EMSL) kirjutas Paldiskis kandideeriv valimisliit Jäälõhkuja, et kuigi valimisliit maksis kohalikule televisioonile 500 krooni oma reklaamide näitamise eest, seda ikkagi ei tehta.

Valimisliit väitis, et linnavalitsuse poolt rahastatavas Paldiski TVs näidatakse samal ajal linnapea, volikogu esimehe ja ühe aselinnapea nimekirjade reklaame.

Postimees on ka varem kirjutanud ägedate sõimlemiste saatel käivast valimisvõitlusest Paldiskis ning ka sellest, et vahetult enne valimisi registreeris massiliselt inimesi ennast linna ekanikeks ning paljud neist ka samale aadressile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles