Uuring: isegi kambaga on raske Savisaare erakonna vastu astuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Repro

Valimisvõitluse pealaval Tallinnas saab linnapea Edgar Savisaare juhitud Keskerakond nautida mäekõrgust edu vastaste ees. Talle on raske vastu astuda ka siis, kui kolm erakonda ühisjõu moodustaksid, kirjutab Tuuli Koch ajalehes Postimees.

Postimehe tellitud ja Turu-uuringute ASi läbi viidud küsitlus näitab selgelt, et vähemalt pealinnas teeb Keskerakond taas puhta töö. Kui Tallinna võimuparteid toetab 36 protsenti linlastest, siis Reformierakonnal, Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) ning sotsiaaldemokraatidel on kolme peale kokku 23 protsendi tallinlaste toetus.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kahtles, kas on eetiline vahetult valimiste eel uuringutulemusi avalikustada, ja tunnistas, et erakond on samuti tellinud küsitlusi, mis neile sedavõrd head seisu ei ennusta.

«Mart Laar lubas mõni päev tagasi, et IRL, Reformierakond ja sotsid ühendavad oma jõud ning teevad meile pärast valimisi kambaka,» analüüsis ta pärast valimisi juhtuma hakkavat. «Kes teab? Keegi neist ei ole tõtanud seda ümber lükkama ja järelikult võib neil tõesti olla niisugune kavatsus.»

Oma edu saladuseks pidas Savisaar seda, et paljude uuringute järgi on kolmveerand tallinlastest Tallinna arengutega rahul - niisiis on ka arusaadav kõrge toetus Keskerakonnale.

IRLi Tallinna linnapeakandidaat Mart Laar tõdes, et Keskerakonna toetus on tavapärane, sest valijad on Tallinnas jagunenud üldiselt kahte suurde gruppi, millest esimesele meeldib Keskerakond ja tema poliitika, teised tahavad aga vahetust.

«Esimene rühm teab täpselt, et valib Savisaart, teine rühm teab, et tahab Tallinna korruptsioonist puhtaks teha. Nii saab Keskerakond oma 36 protsenti häältest, mis tähendaks siiski igal juhul volikogus enamusest ilmajäämist,» tõdes Laar.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal pidas uuringutulemustest olulisemaks seda, et kõik inimesed järgmisel pühapäeval kindlasti valima läheksid, sotside peasekretär Randel Länts loodab aga, et nende erakonnal õnnestub neil valimistel väike üllatus teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles