Tallinnas soovib valimisi vaadelda üle 400 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast.
Valimiskast. Foto: Silje Annuk.

Tallinna valimiskomisjoni andmetel soovib pealinnas kohalike valimiste kulgu jälgida praeguse seisuga üle 400 vaatleja, kellest enamik esindab linnas opositsioonis olevaid parteisid.

Linnakantselei õigusteenistuse halduskorralduse büroo peaspetsialist Heiki Soome ütles BNSile, et linna valimiskomisjon on tänase seisuga vaatlejatunnistuse välja andnud 410 inimesele.

Neist veidi alla poole ehk 188 inimest esindab Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL), 115 Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda ja 66 Erakonda Eestimaa Rohelised. 14 inimest soovib Tallinna valimisjaoskondades valimisi vaadelda Keskerakonna esindajana.

Soome sõnul on lisaks 22 vaatlejatunnistust välja antud ühenduse Korruptsioonivaba Eesti esindajatele ning viis tunnistust on saanud eraisikud.

Tallinna volikogu IRLi fraktsiooni nõuniku Eero Kose sõnul leidsid linna opositsiooniparteid valimiste eel kujunenud olukorda arutades, et 18. oktoobri valimistel tuleb Tallinnas välja panna võimalikult palju vaatlejaid.

Kosk põhjendas seda ühelt poolt suvistel europarlamendi valimistel aset leidnud sekeldustega, teisalt aga ka kuuldustega võimalikest skeemidest, mida nüüdsetel valimistel soovitakse ära kasutada.

«Meie huvi ei ole kedagi vahele võtta, vaid ennetada võimalike õigusrikkumiste toimepanekut. Arvan, et vaatlejate olemasolu suudab tagada olukorra, kus need, kellel kurjad plaanid on, mõtlevad enne väga ja väga, kas neid plaane realiseerima hakata,» ütles Kosk BNSile.

Vaatlejatunnistuse saamiseks võib valimiskomisjonile taotluse esitada ka veel valimispäeval. Vaatlejad võivad viibida valimis- ja jaoskonnakomisjonide koosolekutel ning jälgida kõiki valimistoiminguid, sealhulgas hääletamise käiku ning hääletamis- ja valimistulemuste kindlakstegemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles