Vallavanem keeldus postkastidesse lubamast poliitkaklusest pungil lehte

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu vallavanem Mairot Paks.
Tarvastu vallavanem Mairot Paks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaal asuva Tarvastu vallavanem korjas isiklikult postkontorist ära vallalehe, mis tema hinnangul ületab seal olevate vastastikuste süüdistuste tõttu eetilise piiri ning lehte tuleks muuta.

«See on õudne,» lausus Tarvastu vallavanem Mairot Paks täna hommikul vallaelanike postkastidesse sopsama pidanud vallalehe kohta. «See pole enam vallaleht, see on mingisuguseks omavaheliste arveteklaarimise paigaks muutunud ja minule täiesti vastuvõetamatu.»

Vallavanema sõnul on tema Tarvastu Teatajas käivas sõnasõjas erapooletu, kuid leht on talle sellegipoolsest häiriv. Paks märkis, et lehte annab välja vallavalitsus, kuid vallavanemana ei jõudnud ta seal ilmuvaid lugusid kõiki üle vaadata.

«Artiklid, mida volikogu tahtis lehte panna, sinna ei mahtunud,» lausus ta. «Kuid sinna mahtusid kõik sellised asjad, millega üksteist sõimata.» Paks lausus, et lehe toimetaja kandideerib ka ise valimistel.

Vallavanem ütles, et kavatseb lehe küsimuse üles tõsta tänasel volikogu koosolekul. «Ma tahan kindlat vastust, kas me kanname selle lehe täpselt sellisena inimestele koju või keelame ära igasuguse üksteise tapmise lehes ja see leht ilmub mõne päeva pärast väikeste parandustega,» lisas ta.

Paksi sõnul loodab ta saada kokkulepet lehe muutmiseks. «Ma saan aru, et valimised on tulemas, aga mingisugused eetikanormid peaks ikkagi olema,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles