Rohelised ja Rahvaliit üritavad algatada Tallinna veevõrgu munitsipaliseerimist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veetorustiku remont Tallinnas.
Veetorustiku remont Tallinnas. Foto: Toomas Huik.

Roheliste Rahvaliidu linnaühendused asusid täna koguma allkirju, et algatada rahvaalgatuse korras Tallinna linnavolikogu eelnõu, mille eesmärgiks on Tallinna veevõrgu munitsipaliseerimine.


«Tallinna vee- ja kanalisatsioonivõrgu linna omandisse võtmine võimaldab avada erakondade arvates veeteenused konkurentsile ning langetada seeläbi vee hinda. Samuti muudab see hinnakujunemise läbipaistvaks ning takistab senist liigkasuvõtmist,» teatas roheliste pressiesindaja.

Eelnõu algatamiseks Tallinna linnavolikogus on vaja koguda ühe protsendi Tallinna elanike ehk 3500 inimese allkirjad. Seejärel peab linnavalitsus ühe kuu jooksul linnakodanike  algatatud eelnõu esitama volikogule omapoolsete kommentaaridega. Seejärel hakkab eelnõud menetlema volikogu, kes võib selle ka maha hääletada.

Erakondade esindajad koguvad allkirju Tallinna tänavatel igal tööpäeval kella 17-19. Samuti saab allkirju anda erakondade kontorites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles