Harku võim jättis opositsiooni liigkriitilise artikli vallalehest välja

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljavõte Harku valla Teatajast.
Väljavõte Harku valla Teatajast. Foto: harku.ee

Harku vallavõim pakkus vallalehes erakondadele võimalust oma programmi lühidalt tutvustada, kuid opositsioonis olevate sotside kirjatükk jäeti selle liiga kriitilise sisu tõttu lehest välja.

«Valla leht ise pöördus valimiste eel kõigi erakondade poole palvega tuua välja oma programmi prioriteedid,» rääkis valla poolt rahastatud lehe toimetaja Kai Maran. «Nii ka sündis, välja arvatud sotside puhul, kes esitasid prioriteetide asemel rida lugejat eksitavaid väiteid.»

Maran tõi näitena eksitavast väitest selle, et sotside sõnul pole vallaelanikel võimalust detailplaneeringute vastu võtmisel kaasa rääkida.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) märgib oma vallalehele saadetud kirjutises, et «täna ei arvestata detailplaneeringute kinnitamisel kohalike elanike soovidega ning kuni viimase ajani puudus vallal kinnitatud üldplaneering. Selline olukord ei ole kooslkõlas hea valitsemistavaga, süsteemitu lähenemine avab ukse korruptsioonile.»

Samuti leidsid sotsid, et valla areng on takerdunud, maksumaksja raha kasutatakse kitsaste mõjupiirkondade, mitte kogu vallarahva huve silmas pidades ning, et infomonopolile rajatud nurgatagune juhtimisstiil on vallavõimu võõrandanud rahvast.

Harku vallas on võimul Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) koos Keskerakonnaga ning vallavanem Kaupo Rätsepp (IRL) teatas sotsidele pärast nende kirjutise nägemist, et vallalehe «pakkumise eesmärgiks oli, et erakonnad saaksid valla lehes tutvustada oma valimisprogrammi prioriteete, mitte aga kirjutada arvamusavaldusi käesoleva vallavalitsuse tegevuse kohta.»

Rätsepp palus sotse kiirkorras oma lugu muuta, kuid sotse vallavanema soov solvas.

«Olen negatiivselt üllatunud, et veel 21. sajandil otsustab vallavanem selle üle, kui kriitiline tema suhtes tohib opositsiooni valimisprogramm olla,» sõnas vallas kandideeriv Rein Org (SDE). «Usun, et taoline stiil Harku vallas pärast valimisi ei jätku.»

Orgi sõnul on sotside ettepanek, et vallarahva raha eest välja antava vallalehe numbri, kus sees parteide kirjutised, maksaks kinni vallavanem Kaupo Rätsepp isiklikult. «Leht, milles ilmuvad ainult vallavanemale meeltmööda valimisprogrammid, peab olema ka tema enda poolt kinni makstud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles