Mees ei saanud Keskerakonna nimekirjas kandideerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium ei rahuldanud Kuusalu valla elaniku kaebust valimiskomisjonide otsustele, millega teda ei registreeritud parteitu kandidaadina kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas, sest ta ei olnud õigeaegselt vallaelanikuks registreeritud.

Riigikohus nõustus Kuusalu valla valimiskomisjoni 11. septembri ja riikliku valimiskomisjoni 23. septembri otsustega jätta Kuusalu vallaelanik kandidaadiks registreerimata, vahendas ERR uudisteportaal.

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse järgi on kandideerimisõiguslik inimene, kelle püsiv elukoht asub vastavas vallas või linnas valimisaasta 1. augustil.

Kandideerida soovinud mehest sai Kuusalu valla elanik alles 4. augustil, ehkki ta on peaaegu eluaegne Kuusalu valla elanik.

Valimiskomisjonid ja riigikohus lähtusid aga asja otsustamisel formaalsetest protseduurireeglitest, arvestamata kandidaadi püsiva elukoha olemasolu ja tema tegelikku sooviavaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles