Pentus tahab vähendada Tallinna küttekulusid riigi ja ELi toel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugkütte katlamaja
Kaugkütte katlamaja Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Riigikogu aseesimees ja Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaat Keit Pentus kohtus keskkonnaminister Jaanus Tamkiviga, et arutada võimalusi Tallinna küttetrasside renoveerimiseks riigi ja Euroopa Liidu toel.

Keskkonnaminister Tamkivi ja linnapeakandidaat Pentus tõdesid kohtumisel, et Tallinna küttetrasside renoveerine on võimalik ja oluline, et vähendada Tallinna suuri energiakadusid ja tallinlaste kõrgeid küttearveid, vahendas Reformierakonna pressiesindaja.

Hinnanguliselt läheks kõnealune ettevõtmine maksma 400-500 miljonit ning vahendeid selleks on võimalik taotleda keskonnainvesteeringute keskusest ja Euroopa Liidust. Samuti võib Tamkivi sõnul kõne alla tulla Kyoto kvootide müügist tekkivate vahendite kasutamine.

Pentuse sõnul on selge, et ka talvel muru rohelisena hoidvad soojatrassid on linnale suur energiakadu ning ei ole mõttekas lasta linnaelanikel seda Baltimaade kõrgeimate küttearvete näol kinni maksta.

«Oluline on just see, et selline investeering säästab keskkonda, mille tulemusena kulub kogu Tallinnas ca 5-7 protsenti vähem energiat. See sääst kajastub väga otseselt kõikide Tallinna majapidamiste küttearvete vähenemises,» märkis Pentus.

«Nüüd kui on võimalik selline ülioluline investeering riigi ja Euroopa Liidu toel teoks teha, on vaja taotlus viivitamatult ära esitada,» toonitas Pentus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles