IRL: hoiakuid suitsetamise suhtes tuleb muuta

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu riigikogu fraktsiooni aseesimehe Toomas Tõniste hinnangul tuleks suitsetamise piiramiseks eelkõige inimeste hoiakuid muuta.

Kommenteerides Soome plaani saada 100 protsenti suitsuvabaks riigiks ütles Tõniste, et 100 protsenti suitsuvaba Eesti pole ilmselt reaalne eesmärk.

«Ülalt käskude ja keelamistega õnnestuks kindlasti mõned sammud selles suunas astuda, kuid põhiline on ikka inimeste hoiakute muutmine, eriti noorte seas,» ütles Tõniste. «Seni, kuni paljud noored arvavad, et kellel suitsupläru ees, on kõva mees või tüdruk, pole suuri edusamme oodata.»

Eduka ennetustöö võti on Tõniste sõnul järjekindel ja läbimõldud teavitamine suitsetamise
kahjulikkusest.

«Eesti tubakapoliitika peaks eelkõige lähtuma põhimõttest, et mittesuitsetav inimene, eriti laps, ei oleks sunnitud taluma kusagilgi kokkupuudet suitsuga,» ütles Tõniste. «Suitsu kättesaadavuse raskendamine, tubakatoodete ärakorjamine jaemüügiettevõtetes klintide silma alt ning vanusepiiri tõstmine tubakatoodete ostmiseks ja omamiseks oleksid kindlasti efektiivsed sammud,» lisas ta.

Soome koostab esimese riigina maailmas tubakaseadust, mille eesmärgiks on tubakatoodete kasutamise lõpetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles