Padar: Iirimaa otsus mõjutab kõiki Euroopa Liidu kodanikke

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi saadik Ivari Padar Iirimaal kampaaniat tegemas.
Europarlamendi saadik Ivari Padar Iirimaal kampaaniat tegemas. Foto: SDE

Iirimaa pealinnas Dublinis viibiv sotsiaaldemokraadist Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar tervitab Iirimaa valijate esialgsetel andmetel põhinevat otsust toetada Lissaboni lepet ning kutsub Tšehhi presidenti Vaclav Klausi kiiremas korras lepet ratifitseerima, et see saaks jõustuda.

Lepe pole veel ratifitseeritud ka Poolas, ent Poola president on lubanud oma allkirja anda Iirimaa referendumi positiivse tulemuse korral, vahendas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiesindaja.

Padar nentis, et Lissaboni lepe suurendab kodanike kaasarääkimist Euroopa Liidu otsustusprotsessis, laiendades europarlamendi otsustusõigust. Euroopa Komisjonil on kohustus algatada õigusakti loomine, kui seda nõuab vähemalt miljon liidu kodanikku, ütles Padar.

Padari jaoks on Lissaboni leppe tähtsamaiks punktiks Euroopa Liidu ühise välispoliitika rolli suurendamine. «Leppe kehtima hakkamisega lõpeb välispoliitika puhul loodetavasti ära mõnede suurriikide soleerimine,» lisas Padar.

Padar osales sel nädalal ka Lissaboni leppe referendumi «jah»-kampaanias koos Iirimaa Tööpartei esimehe Eamon Gilmore'iga. «Kuna Lissaboni leppe toetamine on tähtis kogu Euroopa, sealhulgas Eesti jaoks, pidasingi oluliseks referendumikampaanias kaasa löömist,» märkis Padar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles