Kallas: toetan Ilvese jätkamist presidendina 2011

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas abikaasaga vestlemas presidendipaariga.
Siim Kallas abikaasaga vestlemas presidendipaariga. Foto: Sille Annuk

Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas ütles, et tema toetab kindlasti praeguse Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese jätkamist teisel ametiajal, kui Ilves kandideerida otsustab.

Siim Kallas keeldus ETV saates «Kahekõne» igasugustest spekulatsioonidest, nagu võiks tema jätkamine eurovolinikuna olla seotud kokkulepetega teha temast järgmine Eesti president.

«Toetan kindlasti Toomas Hendrik Ilvese jätkamist presidendina 2011. aastal ning igasugused muud spekulatsioonid tuleks kõrvale jätta,» toonitas Kallas.

Euroopa Komisjoni uuest koosseisust rääkides sõnas Kallas, et volinike ametivaldkondi hakatakse reaalselt jagama alles pärast oktoobrikuist euroliidu tippkohtumist.

«Loomulikult on õhus suur turbulents, kõik riigid mõtisklevad, mis kohta nad saada sooviksid, kuid üsna suur otsustusõigus on siin ikkagi komisjoni presidendil Jose Manuel Barrosol,» selgitas Kallas.

«Loomulikult võib Euroopa Parlament mõne volinikukandidaadi tagasi lükata,» nentis Kallas.

Küsimusele, kellena näeb ta ennast kümne aasta pärast, arvas reedel sünnipäeva tähistav Kallas, et on siis juba üsna eakas ning peab ehk pensionipõlve.

«Olen alati maininud unistust lülituda kunagi intellektuaalsesse tegevusse, kirjutada midagi või õpetada üliõpilasi,» mõtiskles Kallas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles