Teder lubaks firmad taas erakondi rahastama

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Vastates täna parlamendis riigikogulase Jaanus Marrandi küsimusele märkis õiguskantsler Indrek Teder, et ta ei pea  mõistlikuks praegu kehtivat süsteemi, mis keelab firmadel erakondi rahastada.

Rahvaliitlane Marrandi märkis, et paljude ekspertide hinnangul on mõned aastad tagasi ettevõtetele kehtestatud keeld muutnud erakondade rahastamise läbipaistmatumaks.

«Kuidas te hindate, kas on mõistlik jätkata sellise erakondade rahastamise poliitikaga, nagu ta on seni olnud või on tegelikult ikkagi läbipaistvam ja sisuliselt läbipaistvam, kui oleks lubatud ka näiteks ettevõtete poolt erakondade rahastamine?» küsis Marrandi.

«Ma olen korduvalt rõhutanud seda, et esikohal peaks olema läbipaistvus,» vastas Teder. «See, et äriühingutel, juriidilistel isikutel on see keelatud, minu meelest see ei ole mõistlik.

Tema hinnangul võiks rahulikult lubada ka äriühingutel finantseerida erakondi. «Mina ei näe seal probleemi, küll aga see peab olema tõesti läbipaistev,» lisas õiguskantsler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles