Sindi linnapea käskis kohaliku lehe kiirkorras ümber kirjutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedia korruptsioon ei ole levinud.
Meedia korruptsioon ei ole levinud. Foto: Peeter Langovits

Sindi linnapea Mati Mettus pani kohaliku ajalehe Sindi Sõnumid septembrinumbri ilmumisele veto, sest see kirjutas tema arust liiga pikalt ühest ta poliitvastasest ning lubas lehe müüki alles pärast seda, kui sinna oli kiirkorras ka linnapeast artikleid kirjutatud.

Linnapea Mati Mettusest Sindi Sõnumite lisalehte artikleid kirjutanud Urmas Saard ütles, et Mettus tellis endast jutustavad lehelood sellepärast, et septembri Sindi Sõnumites olnud tema arvates ebaproportsionaalselt palju ruumi pühendatud linnapea vastaskandidaadile Anu Vassvikile ja tolle kandidatuuri üles seadnud valimisliidule Uuenev Sindi, kirjutab Õhtuleht.

Saard märgib, et septembri lehes olnud peale kirjutise Vassvikist veel üks kallutatud kirjutis, mis rääkis küll Sindi ilusaima koera valimisest, kuid samas olevat ka koeranäituse üks korraldaja Uuenev Sindi.

Mettus ise keeldus Õhtulehele oma teguviisi selgitamast.

Ajalehe toimetaja Kristiina Sauväli sõnul kirjutas leht septembris Vassvikist sellepärast, et too olevat Sindis vähetuntud üllatuskandidaat. «Kes ja millal peaks siis sellest kirjutama, kui mitte kohalik leht?» imestas Sauväli linnapea veidra reageeringu üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles